İç Malzemeleri:
- 1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
- 2 Baş Soğan
- 4 Diş Sarmısak
- 2 Domates
- 3 Sivribiber
- Karabiber, Kekik
- Tuz
Krep malzemesi;
- 2/3 Su Bardağı Süt
- 5 Çorba kaşığı Un
- 1 Yumurta
- Tuz,
Üzeri için:
- 1 Dilim Taze Kaşar
- Salça
Hazırlanışı:
- Öncelikle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin.
- Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.
- Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kapatın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
- Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.
Tarif tıkla
1 yorum:
iştah açıcı gözüküyor..eminim tadı da harikadır..blogumu ziyaretin ve söylediğin övgü dolu sözler için teşekkür ederim..aeo..selam ve dua ile..
Yorum Gönder