Malzemeler
Hamuru;
1/2 kg yağsız kıyma
1 su bardağı kuru bulgur
1 su bardağı ıslatılmış bulgur (1/2 sb ıslatılması yeterli olacaktır)
2 yumurta
tuz
1 kase su
İç Harcı;
1 kg döş kıyması
1/2 su bardağı ceviz
3 soğan
Öncelikle iç harcı hazırlayın: Yemeklik doğranmış soğanı kıymaya ekleyerek pişirin. Altını kapatınca tuz, karabiber, kimyon, tarçın ekleyin. Soğuyunca cevizleri ilave edin.
Kıymaya kuru bulguru dökün, tuz döküp arada elinizi ıslata ıslata yoğurun. Islatılmış yumuşak bulguru ekleyin. Yumurtaları kırıp iyice yoğurun.Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, resimde görüldüğü gibi açın, içine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup elips şeklini vererek kapatın (Köfteleri açarken,kapatırken elinizi ıslatın).
Köfteleri bol kaynar suda haşlayın. Haşlandıktan sonra üzerine biberli yağ dökerek fırında biraz kızartın (5-10 dakika).
***Bu ölçülerle 20 adet köfte yapıldı.
Tarif link tıkla
Demiştim; bu blogu "târif defteri" yerine açtım.
Nette aradığım yemek çeşidinin, ölçü ve pişirme açısından en beğendiklerimi yayınlıyorum.
Kaliteli tarifleri için, ilk yayıncılarını tebrik ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder