29.8.09

Çardak Kebabı





İç Malzemeleri:
  • 1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
  • 2 Baş Soğan
  • 4 Diş Sarmısak
  • 2 Domates
  • 3 Sivribiber
  • Karabiber, Kekik
  • Tuz

Krep malzemesi;

  • 2/3 Su Bardağı Süt
  • 5 Çorba kaşığı Un
  • 1 Yumurta
  • Tuz,

Üzeri için:

  • 1 Dilim Taze Kaşar
  • Salça

Hazırlanışı:
  • Öncelikle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin.
  • Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.
  • Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kapatın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
  • Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.

Tarif tıkla

1 yorum:

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

iştah açıcı gözüküyor..eminim tadı da harikadır..blogumu ziyaretin ve söylediğin övgü dolu sözler için teşekkür ederim..aeo..selam ve dua ile..

 

blogger templates | Make Money Online