2.9.09

KURUYEMİŞLİ ÇIKIN

Resim (27)


KURUYEMİŞLİ ÇIKIN

MALZEMELERİ:

  • 2 yumurta
  • 1 su. b. pudra şekeri
  • 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • 1 yemek kaşığı kakao

İÇİNE:

  • ceviz
  • kuru üzüm
  • antep fıstığı
  • kayısı
YAPILIŞI:

Yumurta, pudra şekeri, tereyağı, nişasta, vanilya kabartma
tozu aldığı kadar un ile hamur yapılır.
Avuç büyüklüğünde bir parça
alınıp kakao eklenir.
Beyaz renkli hamurdan parçalar alınıp çay tabağı
büyüklüğünde açılarak iç malzeme konulur.
Bohça şekline getirilip
kakaolu hamurdan fiyonk yapılır.
160-170 derecede hamur çok kızar
madan pişirilir.

Orjinal link tık

Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online