4.5.11

SADE KREP



Malzemeler:

3 yumurta

2 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş süt

4 çorba kaşığı elenmiş un (yemek kaşığı değil, kepçe yerine kullandığımız pilav servis kaşığı )

Yarım tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için: Zeytinyağı

Yapılışı:

Büyükçe bir cam kâseye yıkanıp kurulanmış yumurtaları kırılıp, tahta bir kaşıkla katlayarak çırpılır. ( Dairesel hareketlerle değil, kaşığı havalandırarak yani. ) Sütün bir bardağı ve tuz ilave edilerek karıştırılıp, un eklenir, hiç topak kalmayacak şekilde bulamaç haline getirilir. Kalan 1 bardak sütte ilave edilip tekrar kıvam için karıştırılır. Hazırladığımız bulamacı un zerrelerinin kabarıp krepe daha bir yoğunluk kazandırması için 15 dakika kadar dinlendiriyoruz..Kısık ateşte ısıtılmış ( fazla kızgın olmayacak ) teflon bir tavaya yarım tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirip bulamaçtan 2 kepçe tavaya güzelce yayarak döküyoruz. KISIK ATEŞTE hamura hiç dokunmadan üst tarafı tam toplanıp, yanlardan kabarıncaya kadar kızartıyoruz. Tahta bir maşa ile kızaran hamuru parçalamadan çevirip diğer yüzünü de kızartıyoruz. Kalan hamur bulamacı aynı şekilde tekrarlanarak kızartılır. Bulamaç malzemesine baharat veya yeşillik olarak taze soğan ve maydanoz da ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online