16.8.10

Patates rösti


Malzemeler:
  • 4-5 büyük patates
  • 1 kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 yumurta (yıkanıp kurulanmış.)
  • 1 buçuk tatlı kaşığı toz karabiber 
  • 1 yemek kaşığından çeyrek eksik tuz (silme hesabı ile.)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı.
Yapılışı:

Patatesleri yıkayıp soyun, tekarr yıkayın. Mutfak robotunuzun kalın rendesi ile rendeleyin. (Robotta yapılan rende sebzeleri karartmıyor.) Kuru soğanı yıkayın soyun tekrar yıkayın. Onu da rendeleyin robotta. Cam bir kâseye alın robottaki malzemeyi. Sarımsakları tahta havanda dövüp karabiber, tuz da dahil kâseye ilave edin, karıştırın. En son yumurtaları kırın kâseye, karıştırın. Hafif ısınmış teflon tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin, üzerine kâsedeki hamurun yarısını kepçeyle dökerek tavaya yayın. Tavanın kapağını kapatıp kıısk ateşte altını kızartın. (Yanmamasına dikkat edin, tereyağının yanması lezzetini bozar.) Kızarınca düz bir tabağa tavayı çevirin. Tavada tekrar 1 kaşık tereyağı eriterek tabaktaki röstiyi yerleştirin. Yanmamasına dikkat ederek diğer yüzünü de kızartın. Kalan rende patates hamuru da aynı şekilde kızartın. Bol karabiberli hatta azıcık da kırmızı biber ilavesi ile hem iftar hem sahurda değişik bir lezzet olarak tadabilirsiniz.(Kahvaltılarda çayın yanında, diğer öğünlerde de garnitür olarak tercih edilebilir.)

1 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

Kadir geceniz mubarek olsun ve evienizin bereketi huzuru eksik olmasin ins.. slmlar medinem

 

blogger templates | Make Money Online