3.9.09

Yoğurtlu Kabak Kızartması (FIRINDA)




MALZEMELER:
  • 1 kg kabak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 yemek kaşığı koyu kıvamlı yoğurt
  • tuz, kırmızı biber, dereotu
YAPILIŞI:
  • Kabakları kabuklarını soymadan, yarın cm kalınlığında halka halka kesin ve geniş bir kabın içine alın. Tuz ve zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın.
  • Büyük bir tepsinin içine yağlı kağıt serin.
  • Kabakları tepsiye alın ve 200 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Yoğurdu istediğiniz kadar kırmızıbiber ve dereotuyla karıştırın.
  • Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçen kabakların üzerine yoğurdu gezdirin.
  • Hemen servis etmeyecekseniz buzdolabına alıp bekletin.

Hem hafif, hem lezzetli, hem başında bekletmeyen pratik bir tarif.


Hamarat sitelerden yeşilkivi den.

Buna bir de sos buldum. tıkla

Sos Malzemeleri:

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 kahve fincani zeytinyagi
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz

Sos Yapılışı:

  1. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayıp irice doğrayın.
  2. Zeytinyağı ve tuz katarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  3. Ateşten indirmeden önce dövülmüş sarımsak ve sirke katın.


Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online