MALZEMELER:
- 1 kg kabak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 yemek kaşığı koyu kıvamlı yoğurt
- tuz, kırmızı biber, dereotu
- Kabakları kabuklarını soymadan, yarın cm kalınlığında halka halka kesin ve geniş bir kabın içine alın. Tuz ve zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın.
- Büyük bir tepsinin içine yağlı kağıt serin.
- Kabakları tepsiye alın ve 200 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
- Yoğurdu istediğiniz kadar kırmızıbiber ve dereotuyla karıştırın.
- Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçen kabakların üzerine yoğurdu gezdirin.
- Hemen servis etmeyecekseniz buzdolabına alıp bekletin.
Hem hafif, hem lezzetli, hem başında bekletmeyen pratik bir tarif.
Hamarat sitelerden yeşilkivi den.
Buna bir de sos buldum. tıkla
Sos Malzemeleri:
- 4 adet orta boy domates
- 1 kahve fincani zeytinyagi
- 4 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
Sos Yapılışı:
- Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayıp irice doğrayın.
- Zeytinyağı ve tuz katarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Ateşten indirmeden önce dövülmüş sarımsak ve sirke katın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder