Malzemeler:
- 120 gr tereyağı (oda ısısında)
- 250 ml toz şeker (oldukça tatlı oldu, dileyen miktarı azaltabilir)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- aldığı kadar un
- Şeker ve tereyağı krema kıvamına gelene kadar çırpılır, yumurta eklenir çırpmaya devam edilir.
- Karbonat, tuz,tahin ve bir bardak un eklenir.
- Ele yapışmayan ama olabildiğince yumuşak bir kıvam elde edene kadar un eklenmeye devam edilir. Benim gibi kurabiye tabancası ile yapacaksanız hamurun yumuşak olması önemli ama merdane ile açıp kalıpla kesecekseniz normal kulak memesi kıvamını elde etmek uygun olacaktır.
- Hamur kurabiye tabancasına konulur, istenen şekil için gerekli olan uç takılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1-2 cm aralıklıklarla sıkılır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir.
Not: Fırından ilk çıkardığınızda kek gibi yumuşak olur. Ama soğudukça sertleştip, çıtır çıtır bisküvi olurlar. Tahin tadı çok yoğun olmuyor. Yoğun tahin aroması isteyenler yağ miktarını biraz azaltıp onun yerine tahin ekleyebilirler. Afiyet şeker olsun.
Tarif link tık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder