5.9.09

Haşhaşlı Çörek

hashasli.jpg


Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • aldığı kadar ılık su
  • tuz
İç harcı
  • Ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor, bulamazsanız haşhaşı yağsız teflonda kavurun ve robotta yağı iyice çıkana kadar çekin.)
  • Dilerseniz haşhaşın içine dövülmüş cevizde koyabilirsiniz.
  • Sıvıyağ
  • 1 adet yumurta

Hazırlanışı

hashasli1.jpghashasli4.jpghashasli2.jpg

hashasli5_.jpghashasli5.jpg

Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim.Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yuğuralım.Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.İstenirse fırınlarda satılan hamurlarlada yapılabilir.

Hamurun nayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün(Şekil1).
Hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayın(şekil2)

Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin(şekil3).

Oluşan 4 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde dizin(Resim4).

Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesin(Resim5). Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişene kadar kızartın.

Tarif link tık

Yuvarlayıp simit şekli de verebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online