Malzemeler:
Hamuru için:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardaşı zeytinyağı
250 gr. erimiş tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
350 gr. un
İç malzemesi:
4 adet elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
(İç malzeme olarak ayva veya başka meyve marmelatı da kullanabilirsiniz.
Değişik ve hoş tadlar sizin tercihinizde.)
Yapılışı:
Yağı, yoğurdu, kabartma tozunu, şekeri karıştırın.
Üzerine unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Bu hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
Daha sonra iç malzemeyi hazırlayın.
Elmaları soyup, rendeleyin.
Ufak bir tavada toz şekeri ilave edip pişirin..
Ateşten alın.
Soğuyunca dövülmüş cevizi ve tarçını ilave edin..
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak
yuvarlak beze halinde üzerine elle bastırarak yarım santim kalınlığında açın.
İç malzemeden koyup yuvarlayarak sarın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
175 derecede önceden ısıtılmamış fırunda pembeleşene kadar pişirin.
Renginin fazla kızarmamasına dikkat edin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuyunca tepsiden alıp, başka bir tepsiye dizin.
Üzerlerine elek yardımı ile pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Not: Bu tarif yıllardır tercih ettiğim bir tarif.
Bu hamur ölçüsü ile istediğiniz her tür kurabiye şeklini vererek değişik lezzetler arayabilirsiniz.
Pişince kıtır kıtır olması tarifi tercih etme sebebimdir..(=
***
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder