3.1.09

Tel Helvası ( Pişmaniye )



Kullanılan Malzemeler :

250 gr Tereyağı,
3 su bardağı un,
1 Kg. Toz şeker,
1 adet Limon.


Hazırlanışı :

1 Kg şekere, 2 su bardağı su konulup kaynatılır.
Üzerine bir miktar limon sıkılır.
Şeker hafif kırmızı renge gelince bir kaşık kadar bu şekerli sudan soğuk su içerisine dökülür, katı hale (ağda) gelirse helvanın ağdası olmuş demektir. 250 gr. yağla kavrulan un büyükçe bir tepsi içerisinde soğutulur, soğutulan ağda beyaz bir renk alıncaya kadar çekip uzatılarak yoğrulur sonra
iki ucu birleştirilerek simit şekline getirilir tepsideki soğutulmuş, kavrulmuş un içerisine konur üzerine kavrulmuş un dökülerek üç dört kişi tarafından kenarlara doğru çekilerek halka büyütülür bu halka ikiye katlanarak küçültülerek tekrar aynı işlem yapılır,
katlar incelinceye kadar devam edilir,
tel telolan katlar kopartılarak servis yapılır

Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online