4.1.09

Kıymalı Su Böreği



KAÇ KİŞİLİK: 6-8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 35-40 dk

Malzemeler:

  • 6 yumurta
  • 6 kahve fincanı su
  • Aldığı kadar un
  • 250 gr tereyağı
  • Tuz
    İç malzeme:
  • 250 gr yağlı koyun kıyması
  • Tuz
  • Tarhun

    Hazırlanışı:
    * Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın. Su ve tuz ilave edip sertçe bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 12 beze hazırlayın. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. Kıymaya tuz ve tarhun ekleyip kavurun. Tereyağı eritin.
    * Hamurları yufka şeklinde incecik açın. İki yufkayı ayırın. Kalan yufkaları dörde kesin. Tepsiyi yağlayın. Ayırdığınız bütün yufkanın birini tepsiye yerleştirin. Dörde kestiğiniz yufkaları kaynar tuzlu suda haşlayıp soğuk suya alın. Süzgeci ters çevirin. Haşlanmış yufkaları üzerine yayıp fazla suyunu süzün. İki sırada bir eritilmiş tereyağı sürerek yufkaların yarısını tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerine kalan bütün yufkayı serin. En üstüne tekrar tereyağ gezdirilir. Tepsi ocak ateşi üzerinde döndüre döndüre böreğin altı pişirilir. Sonra börek bir başka tepsiye ters çevrilerek alınır, aynı şekilde pişirilmeye devam edilir. “Aaa ben bunu yapamam!” diyenler
    önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirebilirler. Ama aynı tadı yakalayamazlar.

    ——Afiyet olsun…

    Ilık olarak servis yapın.

  • Hiç yorum yok:

     

    blogger templates | Make Money Online