Kullanılan malzemeler :
1 kg. kurutulmuş kuşburnu veya ½ kg. kuşburnu marmeladı ,
100 gr. kuru üzüm ,
1,5 kg. toz şeker ,
½ kg. yarma (gendime) ,
100 gr. incir (istenirse) ,
100 gr. kuru fasulye ,
100 gr. kayısı ,
100 gr. erik (istenirse) ,
250 gr. fındık ,
1 su bardağı un ve tuz .
Hazırlanışı :
Kuşburnu iyice pişirilerek ezilir önce süzgeçten sonra elekten geçirilerek süzülür .
Başka bir kapta iyice pişirilen yarma ve önceden pişirilen fasulye süzülen suya katılır ,
un su ile karıştırılarak bulamaç halinde üzerine ilave edilir bir taşım kaynatılır .
Başka kapta diğer malzemeler (kayısı , üzüm , erik , incir) pişirilerek
şekerle birlikte karışıma ilave edilir
ve bir taşım kaynadıktan sonra , soğumaya bırakılır .
İyice soğutulan tatlı çorba üzerine fındık serpilerek servis yapılır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder