4.1.09

Lor Dolması





Malzemeler:
* 1 kg. pancar yaprağı veya efelek (labada)
* 300 gr. taze tuzsuz lor peyniri (çökelek)
* 2 su bardağı bulgur
* 1 kg. süt
* 250 gr. tereyağı
* 1 demet taze soğan (isteğe göre kuru soğanda kullanılabilir.)
* Tarhun
* Tuz

Yapılışı:
* Efelekler kaynar suda 1-2 dakika haşlanır.
* Bulgur kısır yapılacak gibi demlenir.
* Demlenen bulgurun içersine ince kıyılmış soğan, isteğe göre tarhun, tuz ve lor peyniri ilave edilerek yoğurulur.
* Elde edilen bulgur lor karışımdan efeleklerin içine sığacak şekilde küçük köfteler yapılır.
* Haşlanan efeleklerin içine hazırlanan bulgurlu küçük köfteler sarılarak fırın tepsisine dizilir.
* Üzerine süt dökülerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
* Lor dolması üzerine kızdırılmış terayağı ilave edilerek servise hazır hale gelir.
Şimdiden Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online