4.1.09

Fındıkpare



Malzemeler:

Hamur:
1 poşet Şekerli Vanilin
250 g (2-2,5 su bardağı) un
125 g yumuşak tereyağı
85 g (1 çay bardağı) toz şeker
1 yumurta
70 g (1,5 çay bardağı) ince öğütülmüş fındık


Üzeri için:
Bütün fındık

Hazırlanışı:
Unu eleyin. Şekerli vanilin ekleyip bir kaşık ile iyice karıştırın.

Bir karıştırma kabı içerisinde tereyağını şekerle iyice çırpın. yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Şekerli vanilinli unu ekleyip yoğurun. Öğütülmüş fındığı da ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp yuvarlayın, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Topların üzerine birer adet bütün fındık batırın ve pişirin.


Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.


Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online