4.1.09

Sarığı Burma



MALZEMELER

1 paket Tereyağı

1 adet Yumurta

1 su bardağı su

1 su bardağı nişasta

250 gr. çekilmiş fındık.

alabildiği kadar un

Şerbet için

3 su bardağı toz şeker

1 limon suyu

3 bardağı su

YAPILIŞI

Un,yumurta, su yarım limon suyu karıştırarak yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın hamuru 15 dakika dinlendirin. Hazırlamış olduğunuz hamurlardan küçük parçalar alıp top şekline getirip nişasta ve un yardımıyla yufkalar açın.
Açılan yufkayı ortasından oklavayı çıkarmadan ikiye katlayın katlamış olduğunuz yufkaya uzunca fındık dökün.
Yufkayı ortasındaki oklavayla beraber sarın.
İki ucundan ortaya doğru büzün.
4-5 cm. aralıklarla keskin bıçakla kesin.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Tepsiye dizilen burmaların üzerine tek tek kaşıkla kızgın yağı dökün.
Önceden 200 derece de ısıttığınız fırında, sargı burmanızı üzeri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin.

Şurup için; su, şeker ve limon suyunu 10 dakika kadar kaynatın
ve soğumaya bırakın.
Fırından aldığınız sıcak burmaların üzerine, soğuk şurubu dökün.



Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online