7.1.09

Tarçınlı Cevizli Kek



Malzemeler:
3 yumurta
255 g (1,5 su bardağı) toz şeker
150 g yumuşak tereyağı
1 poşet Şekerli Vanilin
360 g (3-3,5 su bardağı) un
1 poşet Hamur Kabartma Tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
1 adet rendelenmiş elma
50 g (yarım su bardağı) iri kırılmış ceviz içi

Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:
Yumurtaları şeker ile 4-5 dakika çırpın.
Tereyağı ve şekerli vanilini ilave ederek çırpmaya devam edin.
Un, hamur kabartma tozu ve tarçını ayrı bir yerde karıştırıp eleyerek hamura ekleyin ve 1 dakika daha çırpın.
Elma rendesi ile cevizi ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın.
Hamuru 26 cm çapında yağlanmış kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 45-50 dakika

Fırından alıp 5 dakika bekletin ve kalıptan çıkartın.
Üzerine tereyağını sürün.
Bekletmeden şeker ve tarçını karıştırıp üzerine serpin.
Soğutup dilimleyerek servis yapın.

.

Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online