7.1.09

Patlıcan Kebabı



Malzemeler;

Hazırlanışı;

Patlıcanları pijama (çizgili) şeklinde soyalım ve enlemesine dilimleyelim.

Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletelim (1 yemek kaşığı tuz kullanalım).

Diğer yanda, soğanları ve sarımsaklar çok küçük doğrayalım ve kıymanın üzerine ekleyelim. Kıymanın üzerine karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyelim.

Elimizle iyice yoğuralım. Domatesleri yemeklik şekilde doğrayalım.

Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanların suyunu iyice süzelim.

Artık geriye tepsiye dizme işlemi kalıyor.

Fotoğrafta da görüldüğü gibi bir patlıcan ve biraz kıyma olacak şekilde tepsimize dizelim. Tepsinin orta bölümünü domatesleri koymak için boş bırakmaya özen gösterelim.

Doğradığımız domatesleri tepsinin orta bölümüne koyalım.

Biber sevenler domatesin yanına yeşil biber de ekleyebilirler.

Tepsimizi hazırladıktan sonra üzerine sıvı yağ (1 çay bardağı) ve tuzu yayarak ekleyelim.

175 derece fırında patlıcanlar pişene kadar (yeterince yumuşamasından anlayabilirsiniz) pişirelim.

2 yorum:

KOSEMINDERI dedi ki...

Patlican kebabi harika gorunuyor. Bugunlerde patlicana asiri duskunlugum var. Surekli canim cekiyor ve patlican ile degisik tarfiler ariyorum:)
Paylasim icin tesekkurler

Kul dedi ki...

Ben teşekkür ederim, sâfâ gelmişsiniz..

Aslında patlıcan mevsimi henüz gelmedi..

Karpuz mevsiminde yenince patlıcandaki zararlı maddeler bertaraf ediliyor..İbn-i Sina döneminden kalma bir bilgi..(=

Nurlu geceler..

 

blogger templates | Make Money Online