7.1.09
Patatesli Pay
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
220 g (2 su bardağı) un
1 poşet Hamur Kabartma Tozu
3 adet orta boy patates (soyulmuş ve nohut büyüklüğünde küp doğranmış)
2 yemek kaşığı susam
Hazırlanışı:
Yumurtaları mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Sıvı yağ, yoğurt, tuz, pul biber, karabiber ve maydanozu ilave edip çırpmaya devam edin. Unu eleyin ve hamur kabartma tozu ile karıştırın. Karışıma ekleyip 1 dakika daha çırpın. En son patatesleri ilave edin ve karıştırın. 26 cm çapında yağlanmış kalıba döküp üzerine susam serpin ve pişirin.
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 45-55 dakika
Fırından çıkartıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder