6.1.09

Kete



MALZEMELER:

1 - 1/2 su bardağı
tereyağı

1 tatlı kaşığı Tuz

2 su bardağı
Süt

1 adet Yumurta sarısı

1 çorba kaşığı Tepeleme kuru maya

4 su bardağı
Un

Yarım çay bardağı ılık
Su

1 tatlı kaşığı Toz şeker

İç Malzemesi için:

250 gr. Tereyağı

6 su bardağı Un

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri eritin.
Tereyağı, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur tutun.
Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.
Hamuru 12 parçaya bölün.
Bezeleri yuvarlayıp, oklavayla açın.
Hamurun iki ucunu ortaya katlayın.

250 gr. tereyağıyla 6 su bardağı unu kavurun.
2 çorba kaşığı toz şekeri katıp.(istege göre şeker) karıştırın.
Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın.
Elle bastırıp, hamuru açın.
Rulo yapın. Kendi etrafına dolayın.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Çayın yanında sıcak sıcak yiyin.afiyet olsun...


(Tarif Nur-u ahsen'den)

.

Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online