Kereviç (kerebiç)
Malzemeler
Içi için
Hazırlanışı
Bu malzemeler ile yaklaşık 1 kg kurabiye elde ediliyor.
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri, şeker hemen hemen eriyene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi devam ederken sırayla yumurtaları, sıvıyağ, yoğurdu ilave edin. En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip unu azar azar yedirmeye başlayın.
Yumuşak kurabiye kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yayıp içine 1 yemek kaşığı fıstık harcı yerleştirip geri yuvarlayın ve elinizle oval bir şekil verin.
Malzemeler
- 1 kg un
- 3 yumurta
- 1 paket (oda sıcaklığında 250 gr) tereyağı
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yogurt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Içi için
- 2 su bardağı antep fıstığı çekilmiş
- ½ bardak şeker
Hazırlanışı
Bu malzemeler ile yaklaşık 1 kg kurabiye elde ediliyor.
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri, şeker hemen hemen eriyene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi devam ederken sırayla yumurtaları, sıvıyağ, yoğurdu ilave edin. En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip unu azar azar yedirmeye başlayın.
Yumuşak kurabiye kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yayıp içine 1 yemek kaşığı fıstık harcı yerleştirip geri yuvarlayın ve elinizle oval bir şekil verin.
Hafif yağlanmış tepsilere dizip onceden ısınmış fırında pişirin.
orjinal link tık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder