4.9.09

Kereviç (kerebiç)


Kereviç (kerebiç)


Malzemeler

  • 1 kg un
  • 3 yumurta
  • 1 paket (oda sıcaklığında 250 gr) tereyağı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yogurt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Içi için

  • 2 su bardağı antep fıstığı çekilmiş
  • ½ bardak şeker

Hazırlanışı

Bu malzemeler ile yaklaşık 1 kg kurabiye elde ediliyor.

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri, şeker hemen hemen eriyene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi devam ederken sırayla yumurtaları, sıvıyağ, yoğurdu ilave edin. En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip unu azar azar yedirmeye başlayın.

Yumuşak kurabiye kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yayıp içine 1 yemek kaşığı fıstık harcı yerleştirip geri yuvarlayın ve elinizle oval bir şekil verin.
Yağlanmış kereviç kalıbına yerleştirip kalıptaki modelin kurabiyelere çıkmasını sağlayın.

resim tık


Hafif yağlanmış tepsilere dizip onceden ısınmış fırında pişirin.


orjinal
link tık

Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online