Malzemeler:(9 KİŞİLİK)
- 500 kg. köftelik kıyma
- 2 yumurta
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1,5 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köfte baharı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 diş sarımsak
- ayrıca:
- 600-700 gr. patlıcan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2/3 çay bardağı su
- 3-4 adet domates
- Öncelikle patlıcanları alaca soyup,küçük küpler halinde doğrayıp,tuzlu suda bekletin.Suyunu süzüp,yıkayın.Havlu kağıt üzerine alıp kurulayın.Birkaç kaşık yağda kızartın.Soğumaya bırakın.
- Kıymayı baharat ve döğülmüş sarımsakla, iyice yoğurun.Yumurtayı ilave edip yoğurduktan sonra kaşarı ilave edip harmanlayın.
- Patlıcanlarla ezmeden karıştırıp borcam tepsiye(20-30 cm. boyutlarında dikdörtgen borcam) serin.Üzerlerine salçalı suyu ileve edip ,domates dilimleri ile kaplayın.200 ºC ısıtılmış fırında 40 dk. pişirin.Sıcak servis yapın.
Not:1 kg. kıymadandan yapmak isterseniz büyük dikdörtgen borcam ideal büyüklükte oluyor.
Orjinal link tık
Gene itinalı ve güzel bir site buldum. Kıymalı harc için tavsiyem, en az bir domates rendesi ile kıymayı yoğurmanız. Ben hemen her tür köfte için veya kıymalı harçlarda kullanıyorum. Kıyma hamuru daha yumuşak oluyor, şekillendirilecekse, daha kolay oluyor ve tadı da fark ediyor.
2 yorum:
ellerine sağlık canım..ayrıca köfte için verdiğin püf noktasına dikkat edicem inşallah..
Sağolasın Elif kardeşim. Bakayım, senin blogda menüde neler var..(= Ramazan mübârek, kapı kapı gezdiriyor, mide hatırına..(=
Yorum Gönder