Malzemeler; (6 -8 Kişilik)
- 1 kilo taze bakla
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- yarım limonun suyu( isterseniz)
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı;
- Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün. Bol suda yıkayın.
- Soğanşları yemeklik doğrayın.
- Sıvıyağı tencereye alın.
- Soğanları katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun.
- Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
- Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin.
- Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin.
- Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz.
yemekgünlüğüm.
2 yorum:
baklaya bayılırım,
ne güzel olmuş!
ellerine sağlık kardeşim,
sevgiler.
yemekgünlüğüm.com'dan almıştım..
Şimdilik dolaşıp tarif derliyorum..
Düzgün bir foto makinası alır almaz topladığım tariflerin tatbikini çekerim inşaAllah..(=
Evin en zevkli köşesi mutfaktır malum..(=
Hele de yeni şeyler denemeyi sevenlere..
Nurlu geceler kardeşim..
Yorum Gönder