Malzemeler
- 6 kişilik
- 1 kg orta boy kuru soğan
- Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
- 2 kaşık tereyağı
- 1 kaşık salça
- 1 bardak su
- Tuz
Yapılışı:
Soğanlar kabuğu soyulduktan sonra dörde bölünür.
Kuşbaşı et yumuşayıncaya kadar pişirilir.
(Soğanlar çabuk pişeceği için etin önceden pişirilmesi uygun olur.)
Tencereye tereyağı ve et konur.
Etler tencerede 1-2 dakika çevrilir.
Salça ve tuzu ilave edildikten sonra doğranmış soğanlar bir çay bardağı su ile 4-5 dakika arada bir karıştırılarak sarartılır.
Üzerine 1 su bardağı su döküp soğanlar pişene kadar hafif kısık ateşte bekletilir.
***
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder