8.4.09

Soğan Yemeği



Malzemeler

    • 6 kişilik
    • 1 kg orta boy kuru soğan
    • Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
    • 2 kaşık tereyağı
    • 1 kaşık salça
    • 1 bardak su
    • Tuz

Yapılışı:


Soğanlar kabuğu soyulduktan sonra dörde bölünür.


Kuşbaşı et yumuşayıncaya kadar pişirilir.


(Soğanlar çabuk pişeceği için etin önceden pişirilmesi uygun olur.)


Tencereye tereyağı ve et konur.


Etler tencerede 1-2 dakika çevrilir.


Salça ve tuzu ilave edildikten sonra doğranmış soğanlar bir çay bardağı su ile 4-5 dakika arada bir karıştırılarak sarartılır.


Üzerine 1 su bardağı su döküp soğanlar pişene kadar hafif kısık ateşte bekletilir.


somuncubaba


***

Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online