***
Van Yöresinden
Yemeğin adı: Mıhla (Çirişli)
Porsiyon adedi: 5 kişilik
Kullanılan Malzemeler
Türü Ölçüsü
Çiriş l kg.
Yumurta 5 adet
Tereyağı 3 yemek kaşığı
Tuz
Yapılışı:
Yıkanmış ve doğranmış çirişler tuzlu suda haşlanır.
Süzgeçten geçirilir. Suyu avuç içinde sıkılarak alınır.
5 yumurta yıkanıp kurulanır, büyükçe bir tasa kırılırak tuz ilave ederek çırpılır.
Haşlanmış çiriş çırpılmış yumurtanın içine dökülür, ikisi birlikte karıştırılır.
Önceden boş olarak ısıtılmış bir tavada yağ eritilir.
Yumurtalı karışım tavaya dökülüp rengi kızarmadan pişirilir.
Çiriş : İlkbaharda dağlarda yetişen bir ottur.
Yumurtalı,çorbası ve bulgur pilavı da yapılır.
Halk dilinde ismi çiriş olarak geçer.
***
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder