7.1.09

Bülbül Yuvası



Malzemeler;

Hamuru için;

Şerbeti için;

İçi için;

Üzeri için;

Hazırlanışı;

Malzemelerimizle birlikte hamurumuzu yoğuruyoruz,

yoğurduğumuz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ,

kopardığımız parçaları elimizde yuvarlıyoruz daha sonra merdane yada oklava ve nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açıyoruz.

Açtığımız küçük yufkaları aralarına nişasta serperek üstüste diziyoruz.

Daha sonra yine merdane yardımıyla üstüste koyduğumuz yufkalarımızı kalınlığı 3mm olan bir yufka elde edinceye kadar açıyoruz.

Yufkamızı ortadan ikiye kesiyoruz.

Yarım ay şeklindeki yufkamızın geniş kısmına cevizlerimizi serpiyoruz ve rulo haline getiriyoruz bir parmak kalınlığında kesip tepsimize diziyoruz.

Erittiğimiz yağımızı fırına vermeden önce tepsimize döküyoruz.

170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkarınca soğuk şerbeti üzerine gezdirerek döküyoruz..

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online