8.9.09

GÜL POĞAÇA




Bence diger pogaca sekillerine göre bu hali en güzel ve en özeli…

MALZEMELER:

  • 3 su bardagi ilik süt
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 2 tatli kasigi instant(kuru) maya
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • 1 yemek kasigi tuz
  • 150 gr eritilmis tereyağı
  • 3 yumurta aki(sarisi yüzüne)
  • yeterince un(kulak memesi yumusakliginda olana dek)
  • ici icin,beyaz peynir ve yarim demet maydonoz
  • üzeri icin cörek otu

YAPILISI:

Malzemeler kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve hamur 2 katina cikana dek ilik bir ortamda dinlendirilir,mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar kopartilarak asagidaki resimde oldugu gibi sekil verilir.

Böylece tepsiye dizilen pogacalar en az 20 dakika daha tepside bekletilir yine ilik bir ortamda,daha sonrasinda ise üzerine yumurta sarisi sürülüp cörek otu veya susam serpilir ve önceden isitilmis firinda 180 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirilir.

Orjinal tarif tık



SankiYedim dedi ki:
Ne akıllar var ev hanımlarımızda, her geçen gün biraz daha hayretlerdeyim nette. (=

1 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel bir görüntüsü var canım.
Çok beğendim.
Lezzeti zaten tartışılmaz.
Sevgiler.

 

blogger templates | Make Money Online