MALZEMELER
1 kilo çiriş otu
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı pirinç
Tuz,1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı salça veya 2 adet domates
YAPILIŞI
Çirişler resimdeki şekildeki gibi ayıklanıp yıkanır. Soğanlar yemeklik doğranır havuçlar istenen şekilde doğranır , sıvıyağda soğanlar ve havuçlar penbeleşene kadar kavrulur, 1 tatlı kaşığı salça veya domatesler doğranıp eklenerek biraz kavrulur, çirişler eklenir bir iki çevrilir pirinçler tuzu ve şekeride ilave edilerek, sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır, pirinçler piştimi çirişler çabuk piştiği için ateşten alınır üzerine limon sıkılarak soğuk servis yapılır.
dogadan.blogcu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder